di. jun 25th, 2024

Er is niets zo frustrerend dan het zien van kalkaanslag op je gloednieuwe douchewand. Zeker niet wanneer je net de badkamer schoongemaakt hebt en meteen na de eerst volgende douchebeurt alweer kalkdruppels op je douchescherm ziet zitten. Zonde van al die moeite want zo kun je wel bezig blijven. Gelukkig zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat je douchewand mooi en schoon blijft. De meest belangrijke tips is om je douchescherm na iedere douchebeurt droog te maken. Je doet dit heel eenvoudig met behulp van een raamwisser. Het eventuele frame van de wand kun je nadrogen met een handdoek. Je zal anders altijd zien dat er uit het frame toch nog waterdruppeltjes op het scherm terechtkomen waardoor er alsnog kalkaanslag ontstaat. 

Maak een sopje met schoonmaakazijn 

Om kalkaanslag van je douchewand te verwijderen heb je helemaal geen professionele of dure schoonmaakmiddelen nog. Door een sopje te maken van schoonmaakazijn en water kun je de kalkaanslag heel makkelijk verwijderen. Ditzelfde geldt voor eventuele zeepresten. Je vult een plantenspuit met afgekoeld gekookt water, een scheut schoonmaakazijn, wat citroensap en een snufje zout. Je kunt hier natuurlijk ook een lege sprayflacon van een ander soort schoonmaakmiddel voor gebruiken. Nadat je het sopje hebt gemaakt, spuit je het douchescherm hiermee in. Vervolgens laat je dit zo’n 15 minuten intrekken. Hierna spoel je het scherm af en wrijft het droog met een doekje. Zorg er wel voor dat je tijdens het schoonmaken voldoende kunt ventileren. Wanneer je namelijk de lucht van schoonmaakazijn inademt kan dit een akelig en geïrriteerd gevoel geven. 

De juiste poetsdoek voor je douchewand

De kalkaanslag op een douchewand kun je dus heel gemakkelijk verwijderen met een sopje van schoonmaakazijn. Maar nadrogen met een doek is ook belangrijk. Hierbij is het van belang om een pluisvrije doek te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een theedoek. Maar wist je dat je hier een droogtrommeldoekje ook voor kunt gebruiken? Zo’n doekje neemt namelijk alle overtollige zeepresten waardoor je douchescherm binnen een handomdraai schoon is. Overigens kun je hiervoor natuurlijk ook een microvezeldoek gebruiken. Met zo’n doek krijg je tijdens het schoonmaken ook een streeploos resultaat. Blijven er na het poetsen toch nog strepen zichtbaar? Dan kun je de wand altijd nadrogen met een oude krant. Deze tips kun je ook gebruiken bij het zemen van de ramen. 

Breng een beschermlaag aan 

Veel douchewanden worden tegenwoordig voorzien van een anti kalklaag. Echter verdwijnt deze laag na verloop van tijd. Je kunt dit heel eenvoudig oplossen. Door de douchewand schoon te maken met glansspoelmiddel voor de vaatwasser breng je namelijk een nieuwe beschermlaag aan op de wand. Ook autowax of autoshampoo kun je hier prima voor gebruiken. Let er hierbij wel op dat je een wax of shampoo zonder korreltjes gebruikt, anders kunnen er krassen op je douchescherm ontstaan die je niet meer weg krijgt. Glansspoelmiddel kun je zonder gevaar gebruiken. Hier zitten nooit materialen in verwerkt die krassen achter kunnen laten. Je douchewand van Douche Concurrent schoonmaken en schoonhouden is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Door bovenstaande tips te gebruiken hoef jij jezelf niet langer druk te maken over de kalkaanslag op je douchewand.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *