Sta je op het punt om wandtegels aan te schaffen? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen wij heel goed. Het aanbod voor wandtegels is uiterst groot. Er zijn tal van verschillende vormen, maten en kleuren. En natuurlijk tal van aanbieders. Wandtegels kopen kan een enorm belangrijke beslissing zijn om de droombadkamer te realiseren. In dit blog leggen wij daarom uit wat de belangrijkste dingen zijn omtrent wandtegels kopen en waar je op kan letten.
Bestemming
Misschien is het je al opgevallen bij wandtegels kopen, tegels kunnen namelijk geschikt zijn voor de vloer of de wand, of beiden. Veel wandtegels zijn niet geschikt voor de vloer. Andersom is dat makkelijker. Vloertegels kunnen bijna altijd op de wand worden geplaatst. Deze zijn namelijk harder dan een wandtegel, deze beschikken daarom ook over meer eigenschappen. Ze zijn normaliter beter en duurzamer, in de zin dat ze langer meegaan.
Snijverlies van 10%
Het gezegde gaat dat het gemiddelde snijverlies bij het zetten van wandtegels 10% bedraagt. Dat ligt natuurlijk ook aan de ruimte waarin je het gaat plaatsten. Hoe groter de ruimte, des te meer snijverlies je zult hebben. Wanneer je voor 10 vierkante meter aan wandtegels gaat plaatsen neem je hier dus 10% van mee, je komt dan uit op 11 vierkante meter in totaal. Wanneer je ook nog last hebt van schuine delen is het aan te raden hiervoor 15 tot 20% snijverlies in te berekenen. Je wilt namelijk geen tekort hebben.
Bestel genoeg
De reden dat jij zeker wilt zijn dat je genoeg tegels in huis hebt is het kleurverschil. Het komt namelijk wel eens voor dat je dezelfde collectie tegels koopt, maar deze anders uitvallen van kleur. De tint is anders. Wanneer je niet genoeg tegels hebt en je een nieuwe reeks bestelt, kan dit probleem wel eens voorkomen. Het is dan aan te raden een muur te gebruiken waarbij er nog geen tegels geplaatst zijn. Hier kan de nieuwe reek tegels dan op worden geplaatst. Hierdoor zie je het mogelijk kleurverschil minimaal.
Met wandtegels kopen houd je dus rekening met de bestemming, het snijverlies van 10% en een ruime voorraad.