za. okt 5th, 2024

Laat je verwarming regelmatig onderhouden, dit is erg belangrijk om te zorgen dat je verwarming langer meegaat en zuinig blijft werken. Veel mensen vergeten dat een verwarming één van de belangrijkste apparaten is in huis, het zorgt ervoor dat we warm water hebben en dat ons huis verwarmd kan worden. Vandaag de dag is het normaal dat we warm water in huis hebben en weten we eigenlijk niet beter. Door weinig of geen verwarming onderhoud kan je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Garantie

Als je verwarming goed onderhouden wordt heb je minder kans op eventuele storingen. De fabrikant geeft vaak aan hoe vaak het onderhouden moet worden. Vaak zit dit ergens tussen de 1 tot 3 jaar en is vaak bedoeld als voorwaarde voor garantie. Regelmatig onderhoud van de verwarming is essentieel omdat:

  • Je dan langer kan genieten van de verwarming
  • Je dan minder kans hebt op onaangename verrassingen
  • Het energiebesparend en veiliger is

Contract voor onderhoud

Verstandig is om bij het aansluiten van warm water ook een onderhoudscontract af te sluiten, dit garandeert dat je verwarming regelmatig gecheckt wordt. De monteur neemt zelf contact op als het weer tijd is voor een beurt. Voordelen wat een contract is dat je bij storingen voorrang krijgt op mensen die geen contract hebben.

Verschillende contracten

Deze contract voor onderhoud van de verwarming bestaan in verschillende vormen. De meest voorkomende is een tweejaarlijks onderhoud waarmee alles gereinigd en gecheckt wordt. Zo rekenen sommige contract wel voorrijkosten of een uurloon bij reparatie en andere contracten dekken alles tegen een éénmalige jaarlijkse prijs.

Wat kan je zelf doen?

Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen voor het onderhoud van de verwarming wat losstaat van wat een professional doet.

Als je hoort dat de buizen en radiatoren lawaai maken dan zitten er vaak luchtbellen in, wat slecht is voor het energieverbruik. Bij de modernere ketels zitten vaak een automatische ontluchting. Ook kan het zijn dat geruis wijst op een te hoge pompsnelheid.

Op het display van de ketel staat de waterdruk, op de handleiding vind je vaak de gewenste waterdruk en hoe je deze kunt aanpassen.

 

Door Admin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *