ma. feb 26th, 2024

Schilderwerk brengt sfeer in en aan je woning. Buiten heeft het ook nog eens een belangrijke functie: het beschermt het hout tegen weersinvloeden. Ook binnen beschermt het schilderwerk houten elementen zoals de trap. Wil jij je woning schilderen? In deze blog lees je alles over binnen- en buitenschilderwerken en welke kosten je kunt verwachten.

Binnenschilderwerk: breng sfeer aan in je huis

Onder binnenschilderwerk valt het schilderen van muren en plafonds, kozijnen en deuren, trappen en eventueel meubels. Met binnenschilderwerk breng je sfeer aan in je woning. Houd bij de keuze voor een kleur rekening met de sfeer die je wilt creëren: met lichte kleuren ziet alles er fris uit en met donkere kleuren zorg je voor een warme uitstraling. 

Populaire kleuren op dit moment zijn:

  • Groentinten
  • Blauwtinten
  • Bruin- en beigetinten

Buitenschilderwerk: verbeter de uitstraling van je woning

Zoals je al gelezen hebt, heeft buitenschilderwerk een belangrijke functie: het beschermt de kozijnen en deuren tegen neerslag, kou en vocht. Wanneer je niet de juiste verf gebruikt en het schilderwerk van slechte kwaliteit is, kan er houtrot ontstaan. Daarom wordt het aangeraden om het schilderwerk buiten iedere 7 tot 10 jaar te vernieuwen.

Bij de keuze van een kleur is het belangrijk dat je rekening houdt met je omgeving. Kijk niet alleen naar het soort omgeving (de stad of platte land) maar ook naar welke kleuren je buren hebben. Populaire kleuren zijn:

  • Donkergroen
  • Donkerblauw
  • Donkerrood
  • Beige- en wittinten 

Wil je meer lezen over schilderwerk? Deze gids staat boordevol handige informatie!

Wat kost schilderwerk?

Binnenschilderwerk kost gemiddeld €30,- tot €35,- per m² en buitenschilderwerk €35,- tot €40,- per m². Niet bij elke klus rekent de schilder een prijs per vierkante meter. Wanneer het relatief eenvoudig schilderwerk is, is een prijs per uur vaak goedkoper. Bij binnenschilderwerken moet je dan rekening houden met €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk €40,- tot €50,-. 

De kosten voor schilderwerk hangen van verschillende factoren af: het tarief van de schilder, het soort werkzaamheden en de benodigde materialen. Binnenschilderwerk is iets goedkoper dan buitenschilderwerk, omdat je binnen te maken hebt met grote oppervlakten die snel geschilderd kunnen worden. Buiten is het complexer, omdat het hier vaak om kozijnen en deuren gaat.

Voor saus- en spuitwerk wordt een andere prijs gehanteerd. Laat jij de woonkamer sausen? Dan betaal je gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Spuitwerk is goedkoper, omdat de verf gemakkelijk wordt aangebracht met een spuit. Dit kost gemiddeld €6,- tot €10,- per m². 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *