di. jun 25th, 2024
dakpannen vervangen

Moeten jouw dakpannen worden vervangen? Dan ben je vast benieuwd naar welke kosten je kunt verwachten! Het vervangen van de dakpannen is geen eenvoudige klus, maar wel belangrijk. Je dak beschermt je woning namelijk tegen weersinvloeden. Wanneer de dakpannen verouderd zijn, kunnen er vervelende problemen ontstaan. Denk hierbij aan lekkages en schade aan de dakconstructie. Schakel daarom direct een dakdekker in wanneer je dakpannen moeten worden vervangen. 

Wat kost dakpannen vervangen?

Het is fijn om te weten welke kosten je kunt verwachten wanneer de dakpannen worden vervangen. Gemiddeld moet je rekening houden met kosten tussen de €40,- en €90,- per m². 

Wil je graag nieuwe betondakpannen? Dan ben je gemiddeld tussen de €40,- en €60,- per m² kwijt. Voor een dak met een oppervlakte van 60 m² komt dit neer op een gemiddelde totaalprijs van €2.400,- tot €3.600,-. 

Keramische dakpannen zijn iets duurder. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijs tussen de €60,- en €90,- per m². Voor een dak van 60 m² ben je dus tussen de €3.600,- en €5.400,- kwijt. 

Een andere optie zijn dakpanplaten. Deze worden gemaakt van verschillende materialen en kosten per m² gemiddeld €40,- tot €75,-. De gemiddelde totaalprijs ligt dus tussen de €2.400,- en €4.500,- bij een dak van 60 m². 

Factoren die de prijs beïnvloeden

Hierboven staan gemiddelde prijzen. Het is lastig om exacte prijzen te benoemen, omdat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren. Hieronder lees je hier alles over.

  • Het tarief van de dakdekker: het uurtarief van een dakdekker varieert tussen de €35,- en €45,- per uur. Het is dus afhankelijk van het dakdekkersbedrijf wat je kiest.
  • Het soort dakpannen: zoals je hierboven al hebt kunnen zien zijn de prijzen per soort dakpan verschillend. Betondakpannen zijn de goedkoopste optie, keramische dakpannen zijn wat duurder.
  • De werkzaamheden die worden uitgevoerd: soms is het nodig om naast het vervangen van de dakpannen ook andere kleine werkzaamheden uit te voeren. Moeten de panlatten ook vervangen worden? Dit kost gemiddeld €15,- per m². Het kan ook voorkomen dat het dakbeschot vernieuwd moet worden. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €85,- en €100,- per m². Het vernieuwen van de nokvorsten kost tussen de €50,- en €100,- per strekkende meter
  • Wel of niet isoleren? Heb je nog geen dakisolatie? Tijdens het vervangen van de dakpannen is dit het moment om je dak toch te isoleren. Dit kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m². Je maakt je woning hiermee een stuk duurzamer en je bespaart op je energierekening, waardoor deze investering zichzelf terug verdient. 
  • Het dakoppervlak: tot slot bepaalde de oppervlakte van je dak de totaalprijs. 

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *