di. jun 25th, 2024

Naast huis- en tuintrends zijn er natuurlijk ook keukentrends. Ieder jaar zien wij wel nieuwe trends die van toepassing zijn in de keuken. In deze blog geven wij vijf keukentrends voor het jaar 2021. Ook zijn er wat trends die we in 2020 zagen, en die zien we nog steeds.

Trend 1: Zwarte keukens

Het is vast niet ontgaan, maar de zwarte keuken is zeker een trend in het jaar 2021. In 2020 was de kleur zwart voor in de keuken al helemaal hot. Dat blijft in 2021 terugkomen. Bij keukens zien we dat vooral in een matzwarte kleur, terwijl hoogglans ook zeker een mooie optie is.

Trend 2: Marmer

Marmer is ook een nieuwe trend die we gaan zien in de keuken. Bij marmer denk je aan een mooi marmer werkblad, of een mooie achterwand. Daarnaast zijn marmeren accessoires of servies ook een hele mooie aanvulling op jouw keuken.  Er is genoeg aanbod aan accessoires: Van snijplanken en taartplateaus tot zeepbakjes en -pompjes.

Trend 3: Goud en messing

Naast marmer zien we ook veel meer goud en messing in de keuken terugkomen. Hierbij kun je denken aan handvatten, kranen of andere accessoires. Bij een bestaande keuken zijn die ook makkelijk te vervangen door de huidige grepen te vervangen door messing grepen.

Trend 4: Hoge kastenwand

Deze trend is mooi en praktisch tegelijk! Ze zijn zelfs te maken tot aan het plafond, en dat scheelt nog schoonmaken ook. Het praktische aspect van deze kasten is dat je veel spullen kunt opbergen. Mooi meegenomen toch?

Trend 5: Duurzaamheid

De laatste trend die we zien op het gebied van keukens, is duurzaamheid. En dan met name duurzame en slimme apparaten. Duurzame apparaten zijn energiezuinig en slimme apparaten zijn op afstand bedienbaar. Zo hoef jij niets meer aan het toeval over te laten. Daarnaast is de heetwaterkraan ook steeds meer in trek. Uit het niets een warme kop thee.

Het moge duidelijk zijn. Bij een nieuwe keuken komt veel kijken. Verdiep je in de trends, maar ga ook zeker je eigen gevoel achterna. Het is belangrijk om een keuken te kopen waar jij je thuis kan voelen en waar je lekker je ding kunt doen.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *