di. jun 25th, 2024

Boxsprings zijn er in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een boxspring van hoge kwaliteit, die ook nog eens elektrisch is. Heb je minder behoefte aan gemak en heb je meer behoefte aan comfort, dan kan het juiste matras een veel belangrijkere rol spelen dan de boxspring an sich. Bedenk voor jezelf dus wat je belangrijk vindt, maar ga ook zeker niet over één nacht ijs en kies voor een geschikte boxspring en een juist matras. Je brengt er maar liefst 1/3e van je leven in door, dan wil je daar wel een goede keuze in maken.

Uitstraling

Smaak is voor iedereen verschillend, dus het is lastig om iets voor de uitstraling te zeggen. De ene houdt meer van een kleurrijke boxspring en de andere let meer op het hoofdbord en of het goed past in de slaapkamer. Een boxspring is in veel gevallen helemaal door jezelf samen te stellen en kan worden uitgebreid met eigen voorkeuren. 

Functionaliteiten

Een elektrisch bed, zal er qua uitstraling niet veel anders uitzien dan een gewoon bed maar heeft natuurlijk wel hele andere functionaliteiten. Als je bijvoorbeeld in bed leest of televisie kijkt, dan kan dit een hele mooie aanvulling zijn. Als het binnen je budget past, is dat zeker een aanrader. Kies je bijvoorbeeld voor een luxe boxspring met opbergruimte, dan zijn de functionaliteiten een stuk beter maar hangt daar wel een groter prijskaartje aan. Een opbergboxspring is sowieso wel handig, je hoeft dan namelijk geen extra ruimte in je slaapkamer te reserveren als opbergruimte, maar kunt dit in je boxspring verwerken. 

Afmetingen van boxsprings

Er zijn verschillende formaten boxsprings, waarbij 140×200 en 160×200 de meest gebruikte afmetingen zijn. Deze boxsprings worden zowel door eenpersoons als tweepersoons bed aangeschaft en zijn gebruikelijke maten. Doordat de vraag hier naar groter is, zal je dat ook merken in het aanbod. Kies voor een formaat dat groot genoeg is, waardoor je met je partner (of alleen) voldoende ruimte hebt, maar let ook goed om de ruimte in slaapkamer. Een 180×200 boxspring kan bijvoorbeeld al flink wat ruimte innemen.

Door Admin

2 gedachten over “Waar op letten bij het kopen van een boxspring?”
  1. Een groot bed neemt natuurlijk veel ruimte in, maar slaapcomfort is ook erg belangrijk vind ik. Daarnaast vind ik het handig dat je bij boxsprings twee losse matrassen hebt die je naar je eigen lichaam kan aanpassen. Zo merk je ook minder van een partner die draait ’s nachts.

  2. Bedankt voor de duidelijke uitleg over aandachtspunten bij het kopen van een boxspring. Wat een slimme tip om voor een opbergboxspring te gaan, zo kan je extra dekens in het bed opbergen. Mijn man en ik gaan binnenkort zoek, we willen na 20 jaar graag een nieuw bed kopen. We houden de boxspring in gedachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *