ma. feb 26th, 2024

Ben jij creatief aangelegd en heb je veel geduld? Dan is het maken van diamond paintings misschien wel echt iets voor jou. Welke leeftijd je hebt maakt niet uit, want ze zijn er in veel verschillende stijlen en voor alle leeftijden. Er zijn heel veel mooie prints voor volwassenen, maar ook genoeg speciaal voor kinderen, bijvoorbeeld met Disney figuren of andere tekeningen in vrolijke kleuren. Het is helemaal niet moeilijk om een diamond painting te maken. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, want je hebt er wel, afhankelijk van het formaat dat je koos, heel wat uurtjes voor nodig om hem te maken.

Wat zijn diamond paintings precies?

Als jij er nog nooit van gehoord hebt dan weet je waarschijnlijk niet wat diamond paintings precies zijn. Daarom leggen we het eerst even uit. Bij deze hobby moet je allemaal gekleurde, glimmende steentjes op een voorbedrukt canvas plakken met behulp van een speciale pen. De kleuren van de steentjes matchen met de afbeelding die op het canvas is geprint, en geven de afbeelding diepte en glans. Een diamond painting valt op vanuit elke hoek van de kamer, want het licht reflecteert er heel mooi op. Het is dus niet alleen leuk om te maken, maar je houdt er ook nog eens een leuk kunstwerkje aan over dat je aan de muur kunt hangen of op een plankje kunt zetten.

Is diamond paintings maken moeilijk?

Veel mensen die deze kunstwerkjes zien zijn meteen verliefd en willen er zelf ook mee aan de slag. Ze vragen zich af of het moeilijk is, en op deze vragen kunnen we zeker ‘nee’ antwoorden. Iedereen kan het namelijk. Hoewel het niet geschikt is voor hele kleine kinderen. Het enige wat je hoeft te doen is de bijgeleverde pen in de wax drukken, daardoor wordt hij een beetje plakkerig en kun je de steentjes gemakkelijk oppakken. Vervolgens kijk je goed welk steentje op welke plek moet komen, en plak je ze op. Ze werken daarvoor met een heel slim systeem met symbolen, zoals letters, cijfers of andere kleine vormpjes.

Maak een diamond painting van je eigen foto

Ben je op zoek naar originele muurdecoratie maar wil je graag iets heel persoonlijks? Dan kun je ook diamond paintings laten maken van foto’s die je dierbaar zijn, zoals van je huisdier, je kinderen of een mooie foto die je op vakantie hebt gemaakt. Deze foto wordt op canvas gedrukt, en er worden automatisch alle tekens en symbolen op gedrukt zodat jij precies ziet welke kleur steentjes waar geplakt moeten worden. Het is een hele originele manier om een foto te bewerken, want je geeft er echt diepte aan. Het resultaat is een persoonlijk kunstwerk dat je letterlijk zelf hebt gemaakt, en vervolgens de woonkamer opfleurt.

Waar kun je diamond paintings bestellen?

Wil jij ook beginnen met deze creatieve hobby? Dan kun je je het beste online oriënteren. Daar vind je namelijk meer dan genoeg webshops die deze glitterende kunstwerkjes verkopen. De pakketten komen altijd inclusief alle benodigdheden om de painting te maken. Het enige wat je er eventueel bij kunt bestellen is een plastic bakje met allemaal kleine vakjes. Dat vinden veel mensen handig om de steentjes que kleur in te verdelen. Zo houd je overzicht en is je kunstwerk sneller af. Veel knutselplezier gewenst!

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *