di. jun 25th, 2024

Betaalbaar materiaal voor een trap

Trappen zijn er in meerdere soorten en maten. De houten trap is altijd de meest bekende geweest maar de stalen trap wint steeds meer terrein. Trappen worden tegenwoordig namelijk vooral geselecteerd op het gemak van het onderhoud. Een stalen trap is gemakkelijk te onderhouden. Maar dat is niet het enige voordeel van een stalen trap. We zullen je een aantal voordelen van een stalen trap noemen. Daarnaast lichten we een aantal typen stalen trappen door indoorsteel toe.

Een spiltrap

Spiltrappen zie je steeds vaker terug in een industrieel interieur. Het gaat hier om een vorm van een trap die zeer weinig ruimte inneemt in een woning. De trap heeft als middelpunt een spil. Deze spil vormt de basis van de trap. De trap zelf draait zich om de spil heen. Een dergelijke trap is dus zuinig in het gebruik van ruimte. Daarnaast is het een trap die voor behoorlijk wat gemak zorgt. Je kan de trap gemakkelijk op- en aflopen. Een spiltrap van staal heeft als extra voordeel dat je een wel zeer degelijke en stabiele constructie krijgt. Zorg er wel voor dat er een balustrade om de trap heen wordt gebouwd. Op die manier kan jij je goed vasthouden op de trap. Een balustrade biedt ook net dat extra stukje veiligheid.

Een wenteltrap

Een wenteltrap wordt vaak verwisseld met een spiltrap maar het gaat om twee verschillende soorten deuren. Een wenteltrap zit namelijk ingebouwd tussen twee muren. Het gaat hier om een trap die dus min of meer tegen de muur aan zit gebouwd. Je vindt deze wenteltrap terug in bepaalde bouwstijlen die terug wijzen naar een verleden tijd. De trap geeft het idee van een klokkentoren en dat zorgt voor een karakteristiek uiterlijk. Een wenteltrap van staal heeft niet per definitie een balustrade nodig. Je houdt je doorgaans vast aan de leuningen die in de muur zitten gemonteerd. Een wenteltrap is dan ook minder gemakkelijk bij een verbouwing in een huis te plaatsen dan een spiltrap. Doordat de trap in een soort nis in de muur lijkt te ‘verdwijnen’  is het wel een absolute eye catcher.

Een trap waar je doorheen kijkt

Bij een trap van indoorsteel zou je in eerste instantie denken aan een trap met massieve stalen treden. In de praktijk blijkt dat dit niet altijd het geval zal zijn. Een trap van staal heeft namelijk altijd treden met een stalen frame maar het loopdeel van de treden kan ook afgewerkt zijn met dik glas. Het gaat hier om een trap waar je dus dwars doorheen kijkt. Dit soort trappen geven een heel ruimtelijk uiterlijk aan je huis. Onthoud wel dat een dergelijke glazen trap iets vaker moet worden schoongehouden dan een trap met massieve stalen of RVS treden. We hebben het echter wel over een trap die veel verder gaat dan alleen functioneel. Ook hier geldt dat je een unieke eye catcher in huis haalt.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *