zo. jul 14th, 2024

Mantelzorgers hebben het niet gemakkelijk. Als mantelzorger verleen je zorg aan naasten die gehandicapt zijn, een chronische ziekte hebben of die gewoon hulp nodig hebben. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Het is namelijk handig dat je in dit soort situaties dichtbij degene woont die de zorg nodig heeft.

Deze vorm van zorg gebeurt over het algemeen zonder dat hier geld voor wordt gevraagd, aangezien de zorgvrager meestal een naaste is. Als mantelzorger kan je voor onverwachte situaties komen te staan waarbij je snel naar jouw zorgvrager heen moet. Voor dit soort situaties kan het je een hoop geld en tijd besparen om een mantelzorg woning te laten bouwen.

Wat is een mantelzorg woning precies?

Een mantelzorg woning is in feite gewoon een woning voor mantelzorgers. Deze woning staat in de buurt van de woning van degene die de zorg ontvangt. Dit is vaak in de tuin, omdat dit de meest toegankelijke plek is. De woning kan daar meestal zonder problemen en vergunning worden gebouwd, aangezien het op eigen terrein is.

Wanneer je het woord ‘woning’ hoort, moet je natuurlijk niet denken aan een compleet rijtjeshuis. Nee, hierbij moet je gewoon een klein schuurtje of tuinhuisje voor je zien. In de woning zitten een keuken, een badkamer, een woonkamer en afhankelijk van de grootte ook een plek om te slapen. 

Dit zijn allemaal losstaande woningen voor mantelzorgers. Maar deze woning kan ook aangebouwd zijn. De garage kan bijvoorbeeld uitstekend dienen als woning als deze omgebouwd wordt, net als een aanbouw. Sommige mensen hebben een enorm huis dat in tweeën is gedeeld om zo twee aparte woongebieden te creëren. 

Het grote voordeel van deze soort woning, is dat de mantelzorger dichtbij de zorgvrager is en tegelijkertijd zijn of haar eigen privacy houdt. Je hebt een eigen plekje en kan altijd te hulp schieten wanneer dit nodig is.

Keuzes 

Keuze is er genoeg als het aankomt op het laten bouwen van een mantelzorg woning. Wil je graag wat goedkoper uit zijn? Kies dan voor een simpele container of een klein huisje. Deze kunnen vaak ook verplaatst worden als ze op een onderstel gebouwd zijn. 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *