za. jul 13th, 2024

Is je voordeur hoognodig aan vervanging toe? Of is dat niet het geval, maar wil je de uitstraling van je woning veranderen en weet je niet zo goed waar je op moet letten als je nieuwe voordeur gaat kopen? Check dan even de tips die in dit blogartikel met je delen.

Het materiaal

Het eerste waar je over moet nadenken is het materiaal waarvan de voordeur is gemaakt. Als je er niet van houdt om onderhoud aan je woning te plegen, dan raden we je aan om voor een voordeur van aluminium te kiezen.

Als het onderhoud je niet uitmaakt en je een landelijke uitstraling wilt creëren, dan is een houten voordeur de juiste keuze. Het is van belang om stil te staan bij de voor- en nadelen van de materialen:

  • Een houten voordeur is relatief goedkoop, maar kan bij goed onderhoud tientallen jaren meegaan. Het nadeel is dat je de voordeur om de paar jaar moet schuren en opnieuw moet verven om ervoor te zorgen dat het hout tegen de weersinvloeden beschermd blijft.
  • Een aluminium voordeur is een stuk duurder in aanschaf dan een houten voordeur. Toch levert dit nadeel een voordeel op. Want een aluminium deur is in principe onderhoudsvrij. Je hoeft alleen zo nu en dan de voordeur met een vochtige doek te nemen. Hierdoor bespaar je op lange termijn een hoop geld als je het vergelijkt met het onderhoud dat een houten voordeur nodig heeft. Zeker als je het verven van een houten voordeur aan een schildersbedrijf uitbesteed.

Wel of geen ramen?

Een belangrijk aspect om over na te denken als je een nieuwe voordeur gaat kopen is of je wel of geen ramen wilt. Ramen in de voordeur bieden als voordeel dat er daglicht naar binnenkomt waardoor je woning op een natuurlijke wijze wordt verlicht.

Het nadeel van ramen kan zijn dat je inkijk hebt van buitenaf, al kun je dit probleem eenvoudig oplossen door voor ramen te kiezen waardoor je niet naar binnen kunt kijken. Zowel houten voordeuren als aluminium voordeuren bieden vele opties als het gaat om ramen in het deurblad.

De sloten

Bij aluminium voordeuren worden vaak standaard goede sloten meegeleverd. Bij houten voordeuren is dat niet altijd het geval. Als je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt een houten voordeur koopt dan koop je hem in principe kaal en moet je de sloten dus los kopen.

Of je nu voor een houten voordeur of een aluminium voordeur kiest: het is belangrijk dat je altijd voor kwaliteitssloten gaat. Het liefst met SKG twee sterren of drie sterren. Het SKG-keurmerk geeft aan dat het slot aan bepaalde eisen voldoet op het gebied van inbraakpreventie.

Voordeuren en bijpassende garagedeuren

Het laatste punt dat we nog even met je willen bespreken is het feit dat sommige leveranciers van voordeuren bijpassende garagedeuren op de markt hebben gebracht. Een voorbeeld hiervan zijn de garagedeuren van het merk Hörmann die perfect aansluiten op de voordeuren die ze op de markt hebben gebracht. Het is zeker de moeite waard om hun aanbod even te bekijken.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *