zo. jul 14th, 2024

Het tuinseizoen zit er weer bijna op. Hoewel we nog enkele zonnige dagen tegemoet gaan, is de zomer zo goed als voorbij. Dit is een goed moment om nog even het nodige tuinonderhoud uit te voeren, maar ook om tuinrenovatie toe te passen als je tuin eigenlijk niet meer naar je zin is. Is dat bij jou het geval? Neem dan op korte termijn actie, nu kan het nog.

In welke situaties is tuinrenovatie een goed idee?

  • De schutting staat schots en scheef en is hoognodig aan vervanging toe.
  • De beplanting is het afgelopen tuinseizoen zo hard gegroeid dat sommige struiken en planten naar een andere plek in de tuin verplaatst moeten worden.
  • Door de hevige regenbuien van augustus is het terras hier en daar wat verzakt, waardoor herstel nodig is.
  • Tijdens de hevige regenbuien heb je gemerkt dat je tuin eigenlijk niet opgewassen is tegen het vele water en er maatregelen genomen moeten worden voor het opvangen en afvoeren van het water.

Dit zijn zomaar een paar situaties waarin tuinrenovatie een goed idee is. Renovatie betekent dat je specifieke onderdelen van de tuin aanpakt, dus zonder de gehele tuin opnieuw aan te leggen. Als het grootste gedeelte van je tuin niet meer naar je zin is dan is tuinrenovatie niet zinvol en is tuinaanleg een betere keuze.

Wat kost tuinrenovatie?

Dat hangt af van de omvang van de renovatie van de tuin, maar het is ieder geval een stuk goedkoper dan de aanleg van een nieuwe tuin. Daarnaast is het goed om te weten dat hoveniersbedrijven soms een actie hebben voor tuinrenovatie. 

Zo heeft Hoveniers bedrijf Aardoom uit Ridderkerk een kennismakingsaanbod waarbij je voor nog geen € 1.000,- twee hoveniers een dag tot je beschikking hebt om renovatiewerkzaamheden uit te voeren. Als je niet in de omgeving van Ridderkerk woont en de tuinrenovatie wilt uitbesteden, loont het dus zeker om bij jou in de buurt een hoveniersbedrijf te zoeken die een soortgelijk aanbod heeft.

Waar moet je op letten als je jouw tuin laat renoveren? 

Het is belangrijk om op de deskundigheid van de hovenier te letten. De beste manier om  erachter te komen of de hovenier die je op het oog hebt deskundig is, is om reviews van klanten te lezen. Daarnaast geeft het zekerheid als het hoveniersbedrijf dat je wilt inhuren VHG-garantie aanbiedt op de werkzaamheden. Zo kun je met een gerust gevoel jouw tuin laten renoveren!

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *