zo. jul 14th, 2024

Ga je een huis kopen dan ontkom je niet aan hypotheek advieskosten, bemiddelingskosten, notariskosten en taxatiekosten. Kosten hypotheekadvies Lexwonen bedraagt € 1495,-. Even alle kosten op een rijtje als Lexwonen.nl de hypotheek regelt en wat je er voor krijgt.

Notariskosten € 995,- taxatierapport € 800, bemiddelingskosten hypotheek € 1495,-.

Kosten hypotheekadvies verschillen

Hypotheekadvieskosten verschillen per bank of hypotheekadviseur. Gemiddeld ben je tussen de € 1600,-  en de € 3500,- kwijt aan hypotheekkosten.

Hypotheekadvieskosten en aankoopbemiddeling 1 prijs

Lexwonen, erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur hanteert landelijk 1 tarief voor alle werkzaamheden. Je kan namelijk geen huis kopen als je niet vooraf een indicatie hebt van de marktwaarde.

Kosten hypotheekadvies tot 4 personen

Hypotheekadvieskosten voor 4 personen zal sterk afhangen van de situatie. Moeten er huizen verkocht worden? Hoeveel hypotheek is er nodig met 4 personen? Globaal kost een hypotheek met meerdere personen € 1000,- meer.

Huis kopen van ouders en advieskosten

De trend van 2022 is ongetwijfeld de woning kopen van ouders. De advieskosten zijn hetzelfde als van starters die een woning kopen. Het is belangrijk dat kinderen van ouders de juiste informatie krijgen i.v.m. schenkingen.

Hoe ziet de koopakte er uit en wie gaat deze koopakte opmaken als je een woning koopt buiten de makelaar om? Lexwonen laat de notaris altijd de koopakte opmaken.

Grote verschillen in advieskosten

Landelijk zijn de kosten van een hypotheekadvies zéér verschillend. Spreek vooraf goed af wat de werkzaamheden van de hypotheekadviseur zijn met de prijzen en laat deze vastleggen.

Het vastleggen van de hypotheekadvieskosten gebeurd altijd in een dienstverleningsopdracht. Let op dat een hypotheek afsluiten tegenwoordig meer is dan een hypotheekaanvraag.

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *