di. jun 25th, 2024
Buitenschilder

Een schilder kan twee dromen vervullen. De muren, deuren in plafonds binnen zo mooi mogelijk maken en alle buitenwerken schilderen. Dat laatste is waar we het vandaag over gaan hebben. 

Wat valt er onder buitenschilderwerk? 

Opzich spreekt het woord voor zich. Het gaat hierbij namelijk over alles wat buiten geschilderd moet worden. Vaak zijn het werken waar je zelf niet eens bij stil staat, maar die er toch voor kunnen zorgen dat jouw huis er weer tip top uit ziet met een laagje verf. Op de10beste vind je de beste vakmannen, en dus ook de beste buitenschilders. Dit zijn een aantal werken die ze verrichten:

  • Buitendeuren en kozijnen. Net als bij alle andere elementen die buiten staan krijgen deuren en kozijnen veel te verduren in allerlei weersomstandigheden. Dit kan voor schade zorgen. Een likje verf is dan niet overbodig. 
  • Gevel. Als tip wordt mee gegeven de gevel elke zes tot tien jaar te laten schilderen. Dit is om de functie van de gevel te beschermen. Verf isoleert namelijk en kan vocht tegen houden. 
  • Dakkapel en dakgoten. Dakgoten en dakkapellen kun je schilderen om ervoor te zorgen dat ze bij de rest van het huis passen. Daarnaast is een dakkapel vaak gemaakt van hout waardoor verf het beschermd. 
  • Schuur of tuinhuis. Dit is misschien wel de voor de hand liggendste klus. Want ook een schuur of tuinhuis staat buiten en heeft dus een buitenschilder nodig. 
  • Schutting. Ook een schutting krijgt veel te verduren. Daarom moeten deze goed onderhouden worden. Hier valt het schilderen dan ook onder. 

Hoe vaak is het nodig?

Buiten schilderen is net als tuinieren. Je kunt dit namelijk het beste tussen april en oktober laten uitvoeren. Het verschil tussen tuinieren en schilderen is dat het niet elk jaar hoeft te gebeuren.
Er wordt namelijk aangeraden de buitenwerken om de vijf jaar te laten doen. Dit heeft een aantal voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het hout en schilderwerk de goede kwaliteit behoud en het zorgt voor algemene opfrissing. Natuurlijk verschilt de precieze tijdlijn per woning en per werk.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *