di. jun 25th, 2024

Wie duurzaam wil wonen en leven kiest voor refurbished producten. Komt ‘refurbished’ je vaag bekend voor, maar heb je geen idee wat het precies is? Of denk je dat het hetzelfde is als ‘tweedehands’?  Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over refurbished.

Re-watte?

Re-fur-bished. Refurbished. Een refurbished product is niet gloednieuw. Refurbished producten zijn na gebruik schoongemaakt en waar nodig gerepareerd door experts. Pas na de check gaat het opnieuw de verkoop in. En voor een leuker bedrag dan de nieuwprijs. Wist je dat je refurbished producten ook kunt huren? Dat is extra voordelig, want zo heb je geen aanschafkosten. Energiezuinige refurbished wasmachines, koelkasten en vaatwassers kun je huren bij bluemovement. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee.

Refurbished vs. Tweedehands

Refurbished producten zijn dan wel niet nieuw-nieuw, ze zijn verre van tweedehands. Tweedehands producten gaan direct van verkoper naar koper. Er zit geen expert tussen die het product voor verkoop schoonmaakt en repareert. En dit maakt een enorm verschil in wat jij krijgt.

  1. Staat

Bij tweedehands koop je een gebruikt product. Het product is soms aardig beschadigd of het werkt niet meer helemaal zoals het zou moeten. Bij refurbished is het product dat je kiest qua functioneren zo goed als nieuw. Er kunnen wel kleine krassen op zitten, maar dit heeft geen invloed op de werking. Ideaal dus als je duurzaam wilt leven of van kwaliteit houdt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen.

  1. Check

De expert kijkt het gebruikte product na, maakt het schoon en repareert het waar het waar nodig. Je weet dus zeker dat je een schoon en goed werkend product krijgt.

  1. Zekerheid

Op tweedehands aankopen zit geen garantie. Gaat het stuk? Dan heb je pech. Op refurbished producten zit vaak wel garantie.

Daarom is refurbished duurzaam

Door te refurbishen krijgen bestaande spullen een tweede leven. Er komt geen nieuw productieproces aan te pas. Zo blijven natuurlijke bronnen bespaard en ontstaat er minder afval. En je betaalt er dus een stuk minder voor. Daarom is refurbished het nieuwe nieuw. Je krijgt een product dat zo goed als nieuw is voor een lagere prijs en met een vinkje voor duurzaamheid achter je naam. Winnen op alle fronten dus.

Van bezit naar gebruik

Door te kiezen voor refurbished producten geef je iets terug aan de natuur zonder gemak in te leveren. Zo creëer je een waardevol en fijn thuis. Een andere manier om je huis te verduurzamen is door minder te kopen en vaker te huren. Gebruik in plaats van bezit. 

Muziek, films en series zijn al heel normaal om te huren via een abonnement. Maar om echt de bestaande consumptiemaatschappij te doorbreken is meer nodig. Daarom ontstaan er steeds meer merken en bedrijven die hun producten verhuren voor een langere periode.

Als de verhuurperiode is afgelopen neemt de verhuurder het product terug en zorgt ervoor dat het refurbished of gerecycled wordt. Zo belandt het niet op de afvalberg en krijgt het product een tweede leven. Huren is dus een stuk duurzamer dan kopen. En ook een stuk zorgelozer, want als het product kapot gaat stuurt het verhuurbedrijf een monteur of je krijgt zelfs vervanging zonder dat dit je extra geld of tijd kost. Kortom: is je wasmachine of koelkast kapot? Koop geen nieuwe, start met witgoed huren.

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *