ma. feb 26th, 2024

Keukens kopen is in de eerste plaats kiezen tussen verschillende soorten keukens, modellen, afmetingen en prijskaartjes zijn. Het omvangrijke aanbod maakt kiezen niet makkelijk. Maar als je met enkele belangrijke voorschriften rekening houdt is er altijd wel een type keuken die bij je woonstijl past en aan je verwachtingen voldoet. Dit overzicht van de diverse soorten keukens zet je alvast in de goede richting van je droomkeuken.

Alles binnen handbereik in een U-keuken

Hou je er niet van om lang naar keukenaccessoires of ingrediënten voor je gerechten te zoeken? Dan is een praktische U-keuken zeker iets voor jou. Alle zijden van dit soort keuken staan tegen een muur, waardoor voldoende bewegingsruimte overblijft. Beschik je voldoende ruimte? Dan kun je je droomkeuken zelfs uitrusten met een handig keukeneiland. Ander voordeel is ongetwijfeld de aanwezigheid van meerdere werkvlakken die je zelf kunt inrichten.

Hoekkeukens vooral geschikt voor een kleine ruimte

Besloot je de keuken in een hoek van de kamer te plaatsen? Dan ligt de keuze voor een hoekkeuken voor de hand. Dat zorgt voor extra opbergruimte, meer  bewegingsvrijheid en een groter werkblad. Heb je een kleine keuken, dan is een hoekkeuken een uitstekende keuze. Je kunt ze echter ook in een grotere ruimte plaatsen. Dan kun je deze keuken uitrusten met een kookeiland of met een eettafel.

Rechte keukens kopen: compact en toch veelzijdig

Rechte keukens zijn compact en zorgen toch voor heel wat mogelijkheden. We plaatsen ze vooral in kleinere kamers. Dit soort keukens biedt voldoende plaats voor een kookunit met spoelbak en voor je favoriete keukentoestellen. Rechte keukens zijn er in vele stijlen, vormen en materialen.

Keukens kopen: Open en halfopen keukens

Keukens werden vroeger verstopt in een van de kleinste kamers van onze woning. Ze werden beschouwd ongezellig en alleen geschikt om er te koken. Vandaag de dag maakt onze keuken deel uit van onze leefruimte en daar zijn open keukens het resultaat van. Dit zie je terug in de open keuken. Je kunt ook kiezen voor een halfopen keuken met een van elkaar gescheiden kook- en zitgedeelte

Eilandkeukens voor woningen met een doorlopende leefruimte

Dit zijn aanraders in woningen met een doorlopende keuken en woonkamer. Het kookeiland is dan de plaats waar gekookt wordt. Kies voor een ergonomisch kookeiland door ook de spoelzone in te bouwen. Je kunt het kookeiland ook gebruiken als werkvlak of als bar. Zorg bij deze eilandkeukens voor genoeg bewegingsruimte tussen het eiland en de wandkasten.

Keukens kopen in verschillende vormen

Zo bestaat er een G-vorm voor écht grote ruimtes.Deze keukenvorm is geschikt voor grote ruimtes. Ze maken de loopafstanden kleiner en hebben een handige verdeling van de keukenzones.

Een keuken kopen met een L-vorm kan ook een oplossing zijn. Alle zones van een L-keuken liggen in één rechte lijn. Zorg er voor dat de spoelbak centraal ligt, die gebruik je het meest. En dan heb je nog enkelwandige keukens kopen of I-keukens. Zoals hun naam laat vermoeden beschikken enkelwandige keukens over maar één keukenwand. Daarom noemt men ze vaak ook I-keukens. Op ergonomisch vlak is dit geen goede oplossing, zeker niet voor mensen met rugklachten.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *