zo. jul 14th, 2024
raambekleding

Het kiezen van raambekleding is geen eenvoudige opgave. Weten wat je mooi vindt is een ding, maar voor een weloverwogen keuze moet er over meer aspecten worden nagedacht. Loop deze aspecten systematisch af en dan blijkt de keuze overzichtelijker dan je dacht.

Kiezen in je eigen stijl

Voorop staat dat je de raambekleding mooi moet vinden en dat zij past in je interieur. Uiteraard is functionaliteit van groot belang, maar het voelt frustrerend als je je geld uitgeeft aan iets dat functioneel is, maar niet je smaak. Het aantrekkelijke van houten shutters is dat ze zich in veel verschillende interieurs thuis voelen. De uitstraling van shutters past zeer goed bij een moderne inrichting, maar minstens zo goed in een klassieke omgeving. Uiteraard geldt dit ook voor andere soorten raambekleding, maar dan onderscheiden shutters zich toch duidelijk door hun meer bijzondere karakter.

Afstemmen op de soort ruimte

Waar komt de raamdecoratie te hangen? In de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer? Het moge duidelijk zijn dat in dit laatste geval de eis voorop staat dat de raambekleding vochtbestendig is. Veel shutters beschikken over vochtbestendige eigenschappen en zijn prima toe te passen in je badkamer, in tegenstelling tot gordijnen en diverse soorten rolgordijnen en horizontale jaloezieën.

Je wilt het licht kunnen regelen…

Wil je geen last van de zon op je TV- of computerscherm? Kortom, wil je de lichtinval in het vertrek naar eigen inzicht kunnen regelen? Met shutters kan dit heel gemakkelijk. Helemaal open of dicht, of juist half geopend, net zoals jij het wilt. En wil je helemaal vrij spel, dan kun je er voor kiezen de panelen van de shutters opzij te klappen.

…en over voldoende privacy kunnen beschikken

Uiteraard kan je met meer soorten raambekleding de lichtinval regelen. Soms echter is de keuze daarbij beperkt, zoals in het geval van gordijnen. Zijn de gordijnen open, dan ontbreekt de privacy. Zijn de gordijnen dicht, dan is de privacy gewaarborgd, maar voel je je soms te afgesloten van de buitenwereld. Shutters kun je ook half open zetten, waardoor je privacy is gewaarborgd, maar je toch licht de kamer binnen laat komen en je contact houdt met buiten.

Een afweging van voor- en nadelen

Loop bij je keuze voor raamdecoratie alle voor- en nadelen van verschillende raamdecoraties goed na. Geen enkele raamdecoratie biedt alleen maar voordelen. Maar er zijn er die duidelijk meer voor- dan nadelen bieden.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *