zo. jul 14th, 2024

Na lang zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Een veel voorkomende valkuil is dat wanneer mensen verliefd worden op een huis, ze over bepaalde dingen heen kijken wanneer ze echt een huis kopen. Begrijpelijk, want je bent enthousiast. Maar we raden je aan op toch op de volgende zaken te letten, een huis kan nooit perfect zijn namelijk.

Meerdere bezichtigingen inplannen

Je komt binnen tijdens de eerste bezichtiging en je weet gewoon: dit is het. Toch zie je altijd dingen over het hoofd, omdat je ze niet wilt zien of echt niet doorhebt. Het is altijd goed om een tweede bezichtiging te plannen, ook al is het in de huidige huizenmarkt soms erg lastig en geen tijd voor. Ben je er nog niet zeker van of wil je meerdere mensen meenemen, plan dan ook een derde of vierde bezichtiging mee. Het is altijd verstandig om een kritisch buur, vader of professional mee te hebben. Zij kijken anders tegen dingen aan dat jij dat misschien zou doen en dat scheelt je misschien een totale miskoop.

Denk aan je wensenlijst

Je hebt altijd een wens- en eisenlijstje klaar voordat je begint aan een huis zoeken. Een huis kan vrijwel nooit voldoen aan alle eisen. Maar als je éénmaal een top huis hebt gevonden, wees dan kritisch genoeg en neem niet maar zo een simpel keukentje voor lief als je er op stond dat er keukeneiland in moest zitten. Dit is belangrijk bij een huis kopen omdat je er waarschijnlijk voor langere termijn blijft wonen en je je niet moet gaan irriteren. Ook belangrijk om in je achterhoofd te houden is of het huis echt geschikt voor dingen die jij nu essentieel vindt, maar ook voor de langere termijn.

Tip: Ontdek de omgeving: scholen, bereikbaarheid, parkeren en winkels wanneer je een huis gaat kopen

Onderhandelen

Op de juiste wijze onderhandelen scheelt je duizenden euro’s, maar niet iedereen kan het. Neem een aankoopmakelaar in de arm als je een huis gaat kopen en bespaar jezelf zo net die extra paar duizend euro voor nét een mooiere verbouwing.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *