di. jun 25th, 2024

Binnenshuis en op kantoor worden steeds vaker glaswanden toegepast. Een groot kantoorgebouw met veel kleine kamers oogt een stuk ruimer en vriendelijker wanneer er glaswanden worden gebruikt in plaats van donkere gipsmuren. Met een lichte ruimte beïnvloedt je de werksfeer en ook de gezondheid van werknemers, lange dagen op een donker kantoor.. daar wordt niemand vrolijk van. Toch is het in verband met privacy vaak geen optie om volledige glazen wanden te plaatsen.

Voordelen op de werkvloer

De populariteit en aantrekkelijkheid van een gebouw wordt steeds groter door het plaatsen van glaswanden. Een groter bedrijf heeft verschillende ruimtes nodig waar elke afdeling een eigen plekje nodig heeft. In veel bedrijven moet de lijn tussen de verschillende afdelingen kort zijn omdat er makkelijk met elkaar gecommuniceerd moet worden en je zicht op collega’s moet kunnen hebben. Dit bevordert ook het teamgevoel, en het is ook fijn om in natuurlijk licht te kunnen werken.

De voordelen van glaswanden op kantoor zijn vaak nog goedkoper bij een renovatie. Deze nieuwe wanden zijn flexibeler dan een complete muur te laten bouwen. Ben je bang voor directe doorkijk in de kamer? Kies dan voor bekleding op de glazen wanden zoals glasfoliestickers: zo zie je eigenlijk alleen schimmen van kleuren en figuren door het folie heen.

Flexibiliteit

Wanden van glas vindt je in verschillende soorten en maten. Juist om het luxe en transparantie uitstraalt maar toch makkelijk te plaatsen is, kiezen steeds meer mensen ervoor. Zo kun je creatief met folie spelen om toch een vorm van privacy te bieden. Een echte muur moet gebouwd worden en kost veel tijd en geld. Een nieuwe wand glas wordt op maat gemaakt en worden in rubberen profielen geklemd.

Afhankelijk van het gebruik en de wensen zijn er verschillende mogelijkheden voor dikte van het glas voor extra isolatie. Ideaal voor een stilteruimte in een callcenter.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *