di. jun 25th, 2024

Als je net een woning hebt gekocht dat je een bouwval kunt noemen, dan is de kans heel groot dat bijvoorbeeld de databekabeling en elektra compleet opnieuw aangelegd moet worden. Een netwerkbekabeling aanleggen wordt ook wel databekabeling genoemd omdat het de kabel data moet doorvoeren. Lees hier meer over gestructureerde databekabeling.

Netwerksysteem

Gestructureerde bekabeling is een universeel systeem in panden voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Het systeem is een stervormig netwerk dat meerdere verdeelpunten  heeft over centrale locaties. De verdeelpunten worden dan onderling met elkaar verbonden door koper of glasvezel. Als de databekabeling op de juiste manier is afgewerkt is er op een simpele manier verbinding te maken tussen netwerkapparatuur, telefooncentrale en de werkplekken. De werkplekken worden dan voorzien van wandcontactdozen met specifieke connectoren met elk een unieke codering. Zo is het voor de medewerker gemakkelijk is om te koppelen aan het netwerkapparatuur.

De voordelen

Een gestructureerd systeem van databekabeling heeft veel voordelen. Juist omdat alles universeel is en op elkaar aansluit werkt het makkelijk en zijn interne verhuizen simpel te realiseren. Data, telefonie en computer werken samen voor optimaal gebruik. Als het systeem eenmaal is aangelegd heb je er geen onderhoud meer aan.

Doe het niet zelf

Tegenwoordig is ieder pand wel voorzien van een netwerkaansluiting, daarom is netwerkbekabeling essentieel als basis voor een goed lopend intern communicatie netwerk. Helaas is het zo dat als de bekabeling niet op de juiste manier is aangesloten, je snel kans hebt op storingen. Veel problemen kunnen ontstaan wanneer er steeds vaker storingen in het netwerk komen. Laat het daarom altijd aansluiten door professionals. Een ander woord voor netwerkkabel is een UTP kabel welke in de vorm van Cat5e, Cat6 of Cat7 gelegd kan worden. Tegenwoordig wordt de bekabeling aangelegd met een UTP netwerkkabel. Deze kabel biedt de mogelijkheid om computers, laptops, tv’s en mediacenters aan te sluiten en nog functioneert het goed.

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *