di. jun 25th, 2024

Om op water en stroom te besparen, wordt aangeraden om korter te douchen. Onder de warme straal vandaan komen is echter een grote uitdaging, vooral ‘s morgens! Maak het jezelf wat gemakkelijker door een handdoekenradiator aan te schaffen. Deze zal niet enkel de badkamer wat op temperatuur brengen, maar het verwarmt ook alvast je handdoeken, zodat je niet hoeft te bibberen, wanneer je uit de douche stapt. Klinkt handdoekenradiatoren kopen als een goed idee? Wij geven je graag wat tips!

Verschillende designs handdoekenradiatoren

Handdoekenradiatoren zijn vaak behoorlijk groot. Het zou vervelend zijn als jij met zorg je hele badkamer mooi hebt ingedeeld om er vervolgens een radiator in te zetten die je helemaal niet mooi vindt! Om te voorkomen dat je aankoop een doorn in het oog wordt, is het dus belangrijk voor een design te gaan dat bij de ruimte past! Zo staat een zwarte radiator met een matte afwerking mooi in een industriële badkamer, terwijl hoogglans zwart of wit weer mooi staat in een klassieke badkamer.

Elektrische handdoekenradiatoren

 

Tegenwoordig worden elektrische handdoekenradiatoren steeds populairder. Logisch als je bedenkt dat ze makkelijker aan te sluiten zijn, de ruimte sneller opwarmen en ook nog eens milieuvriendelijker zijn! Heb je een radiator die aangesloten is op de cv-ketel, maar klinken de voordelen van een elektrische verwarming wel erg aantrekkelijk? Met behulp van een verwarmingselement (dat altijd een lagere capaciteit moet hebben dan de radiator) en wat thermische olie kun je je verwarming omtoveren tot een elektrische radiator!

Afmeting en vermogen

Als handdoekenradiatoren ook de ruimte moeten opwarmen, is het belangrijk dat ze het juiste vermogen hebben. Meestal zal een badkamer rond de 93 Watt per m3 nodig hebben om opgewarmd te kunnen worden. Het benodigde wattage is echter niet enkel afhankelijk van het formaat van de badkamer, maar ook van de isolatie. Om je handdoeken goed te kunnen verwarmen, kun je het beste voor een radiator gaan die minstens 60 cm breed is, zodat je de meeste handdoeken aan de radiator kunt hangen zonder ze te vouwen.

 

 

Door Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *